Jiu-Jitsu

Het jiu-jitsu is één van de oudst bekende en zeer technische zelfverdedigingskunst die ook fysiek minder sterke personen in staat stelt om van sterkere tegenstanders te kunnen winnen. Bij het jiu-jitsu gaat het niet om kracht, maar in het overnemen of het meegaan in de beweging van de tegenstander met daarbij het effectief gebruik maken van de zwakke plekken van het menselijk lichaam. Daarom is het jiu-jitsu niet alleen voor mannen maar ook zeer geschikt voor vrouwen.

Jiu-jitsu is een sport waarbij je leert hoe je jezelf met succes kunt verdedigen tegen zowel ongewapende maar ook gewapende tegenstanders. Binnen het jiu-jitsu wordt altijd uitgegaan van een agressor (aanvaller) die een aanval inzet en waartegen de jiu-jitsuka zich dient te verdedigen. Vanuit het jiu-jitsu komen diverse andere budosporten voort, zoals het judo, karate en aikido.

Binnen de lessen jiu-jitsu wordt de aan te leren oefenstof verdeeld over diverse graduaties, wij maken gebruik van het graduatiesysteem met banden en of slippen. Ieder jaar worden er examens afgenomen, het behalen van een volgende slip of band geeft aan op welk niveau een deelnemer de sport beheerst.